Робота з родиною

Соціальний педагог в школі | Психологічна служба в школі

Однією з актуальних проблем, що привертає особливу увагу державних діячів, соціологів, педагогів, психологів, є розвиток і зміцнення сім'ї, відродження її духовної культури, сімейних традицій, поліпшення якості сімейного виховання, емоційно-психологічного мікроклімату сім'ї. Необхідність вирішення цих проблем обумовила введення в навчальних закладах нової посади - „соціальний педагог”.

Проблема розвитку сім'ї, виконання нею основних функцій, впливу сімейного мікроклімату на процес сімейного виховання та формування особистості дитини, формування педагогічної культури батьків, а також питання, пов'язані з сімейною дисгармонією, розлученнями, конфліктами, сімейним неблагополуччям повинні мати відображення в профілактичній роботі соціального педагога з сім’єю.

Займаючись цим видом профілактики, соціальний педагог може спрямувати свою діяльність на виховний мікросоціум дитини (педагоги, батьки), змінюючи характер їх ставлення до дитини, впливу на неї.

Оскільки сім`я була й лишається головним соціальним інститутом, де відбувається становлення і розвиток особистості дитини, потрібно звертати особливу увагу на безпосереднє спілкування з батьками, на використання інноваційних форм та інтерактивних методів роботи. Дітям треба постійно відчувати любов та піклування про них своїх рідних, без цього вони не зможуть комфортно жити і розвиватися. Особистий приклад батьків, їхнє ставлення до власного здоров`я, взаємини між собою і дітьми та іншими людьми, погляди і звички – орієнтир для дітей у їхньому майбутньому дорослому житті. Тому головна мета в профілактичній роботі соціального педагога з сім’єю – дати батькам, вихователям, педагогам систему теоретичних знань та практичних навичок, спрямованих на встановлення нормального сімейного мікроклімату, налагодження взаємин між батьками і дітьми, батьками і вчителями.

Батьками не народжуються. Батьками стають. Виховувати дитину теж слід навчитися.

/Files/images/admin/104 копи.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Липень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031